• Mart 29, 2024

MorTaka 28. Sayı Yayında

BySemih Hasançebi

Ara 30, 2021

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

One thought on “MorTaka 28. Sayı Yayında”
  1. Mor Taka dergisi ile tanışıklığım 2010’lı yıllara dayanır. O zaman da Yaşar Bedri vardı işin hem mutfağında hem salonunda…Bir süre kesintiye uğradıktan sonra yeniden son üç yıldır yanılmıyorsan internet ortamına güçlü bir alt yapı ile girmesi hem edebiyat, yani şiir,öykü,deneme gibi alanların filizlenmesine hem de benim gibi eski yazın dostlarının yüzünün gülmesine sebep olmuştur. Ben bu noktada başta sevgili arkadaşım Yaşar Bedri (ki yüz yüze bir demli cayın buğusunda tanışmadık hiç) olmak üzere emek üreten herkesi kucaklıyorum. Dergi resmen açık bir okul niteliği taşıyor.İçine girdiğinizde çıkmanız uzun uzun saatler alacaktır. Bunu bilerek dalış yapılması gerekir..
    Nefis konular,konuklar şiirler.. .Edebiyat alanında geçmişe bir yolculuk mu yapmak istiyorsunuz. Hadi atlayın Mor Taka’ya dünyanın bir ucuna gidelim. emekcileri, hangi koşullardan bu güne geldiklerini görelim. Sırf bu güzellikleri yaşamak için emekli olduğuma (Ki kolay bir süreç değilmiş öğrendim)seviniyorum. Bir sevincim daha var, ülkemizi kasıp, kavuran ekonomik krizi’in e- dergiciliğini içine çekememesi. Tabii bu sevincin arka yüzünde basılı dergiler adına üzücü bir sonuç olduğunu da ayrıca belirtmeliyim. Bu gidişle biz belki de basılı değil,diğital yayn yapan yayınevlerinin kapısını çalacağız.Önümüzdeki sayıda sanırım bu konu tartışılacak .Konunun uzmanları daha açıklayıcı bilgiler paylaşacaklardır. Ancak bazı çok uzun süreli basılı dergilerin, zamanla bir erk oluşturduğunu ve ötekileştirmenin eşiğinde durduğunu da gözlemlediğimi belirtmeliyim. Bu nedenle Mor Taka dergisini bu açıdan da önemsediğimi belirtmek isterim
    Tüm Mor Taka yolcularına başta kaptan ve ekibi olmak üzere iyi yolculuklar diliyorum. Bin sevgiyle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.