• Nisan 19, 2024

48. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ DİJİTAL PLATFORMUNDA BAŞLADI

BySemih Hasançebi

Eki 7, 2020

YERLİ VE ULUSLARARASI TOPLULUKLARIN KONSERLERİ 48. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ’NİN DİJİTAL PLATFORMUNDA BAŞLADI

Programını 18 Eylül’de Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın keman sanatçısı Emre Engin’e eşlik ettiği ücretsiz konseriyle açan festival, 5 Ekim’e kadar her gün yeni bir konseri online.iksv.org/muzik adresinde izleyiciyle buluşturuyor. Her bir konserin bir ay süreyle yayında kalacağı festivalde gösterimler 5 Kasım’a kadar devam edecek. Çekimlerinin Türkiye ve Avrupa’da tarihi ve dokusuyla dikkat çeken mekânlarda gerçekleştirildiği konserler arasında, Belçika’nın en iyi müzisyenlerinden oluşan Kheops Ensemble, Beethoven ve Mozart yorumlarıyla Bilkent Senfoni Orkestrası & Gökhan Aybulus, Brahms’ın Beethoven’dan aldığı ilhamla başlayıp 21 yılda bitirdiği eserinin icrasıyla Tekfen Filarmoni Orkestrası & Anna Tifu, yetenekli genç müzisyenler Yarının Kadın Yıldızları, Romantik dönemin en güzel eserlerini seslendirecek Beethoven Trio Berlin ve daha fazlası yer alıyor. İzleyiciler bilet satın alıp izlemeye başladıkları konserlere 7 gün boyunca erişim sağlayabilir.

Üç festivalin ortak çevrimiçi gösterimleri devam ediyor 

Geçtiğimiz hafta boyunca filmonline.iksv.org platformunda Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerine ev sahipliği yapan İstanbul Film Festivali, 21-26 Eylül’de aynı platformda Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin 6 filmlik seçkisine yer veriyor. Bilet kapasitelerinin sınırlı olduğu gösterimler için her filme ayrı bilet alınabilir veya Kombine Paket satın alınarak tüm filmler avantajlı fiyatlarla izlenebilir.

Festival coşkusu ekran başında sürecek

Şehrin açık hava mekânlarında dinleyiciyi yerli sahnenin yıldız isimlerinden yeni keşiflerine, birçok müzisyenle buluşturan ve 12 Eylül’de sona eren 27. İstanbul Caz Festivali’nin coşkusu ekran başında devam ediyor. Festivaldeki konserlerin kayıtlarını 3 Ekim – 3 Kasım arasında online.iksv.org/caz adresinden çevrimiçi olarak, konser başına 20 TL bilet karşılığında izleyebilirsiniz. Dilerseniz tüm konserleri 125 TL değerindeki kombine biletle de takip edebilirsiniz.

Geleceği Tasarlamak katılımcılarının görsel makaleleri bienalin Instagram hesabında

İstanbul Tasarım Bienali’nin Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte gerçekleştirdiği Geleceği Tasarlamak adlı sanal misafir tasarımcı programı sona erdi. Katılımcıların program kapsamında yaptıkları tartışmalardan ve tasarımın farklı alanlarından uzmanların verdiği çevrimiçi derslerden hareketle şekillendirdikleri görsel makaleleri, İstanbul Tasarım Bienali’nin Instagram hesabından paylaşmaya devam ediyoruz. Üstteki görseller, Hollanda’nın Leeuwarden kentinde bulunan Minerva Popüler Kültür Akademisi’ndeki eğitimine devam eden Hille Dussel’den. Dussel kendi tasarladığı, kullanıcılara dünyayı bir yabanarısının gözünden gösteren sanal gerçeklik oyununu anlatıyor.

İstanbul Caz Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye’den güncel müziği odağına alan uluslararası bir tanıtım ve iletişim etkinliği olan Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması’nın çevrimiçi konserlerine paralel olarak, Türkiye güncel müzik sahnesi üzerine konuşulan paneller İKSV YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayımlandı. Metin Uzelli’nin moderatörlüğündeki Çevrimiçinde Deplasmandayım – Müzik İçin Dijital Gelir Modelleri ve Levent Erden’in moderatörlüğündeki Bu Değirmenin Suyu Nereden Gelecek: Yeni Dönemde Müzisyenler, Etkinlikler ve Sponsorlar başlıklı panellere konuşmacı olarak Harun Tekin, Nilipek, Özden Bora, Rıza Okcu, Ece Çelebioğlu, Orçun Ejder ve Harun İzer katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.